چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ |۴ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 6, 2024
مدرسه هدایت

حوزه/ مدرسه هدایت با رونمایی از طرح هزار مشعل، آغاز به کار کرد؛ در این طرح دوره پیشرفته توانمندسازی کنشگران عرصه جهاد تبیین برگزار می‌شود.

خبرگزاری حوزه - تهران، آیین افتتاحیه طرح هزار مشعل، دوره پیشرفته توانمندسازی کنشگران جهاد تبیین ویژه فعالان مسجدی با سخنران حسین یکتا برگزار شد.

یکتا در این آیین افتتاحیه به بیان نکاتی در زمینه جهاد تبیین پرداخت و اظهار داشت: در جهاد تبیین هرکس باید هر چه از دستش بر می آید انجام دهد. در این عملیات بزرگ و  نبرد آخرالزمانی و این جنگ ترکیبی هیبریدی، حتما فتح و نصرت برای جبهه حق است و قطعا فتح و نصرت برای کسانی است که آمده اند تا به آیه «یَـٰٓأَیُّهَا ٱلَّذِینَ ءَامَنُوٓاْ إِن تَنصُرُواْ ٱللَّهَ یَنصُرۡکُمۡ وَیُثَبِّتۡ أَقۡدَامَکُمۡ» عمل کنند و «یَدْخُلُونَ فِی دِینِ اللَّهِ أَفْواجاً» را خواهند دید.

وی ادامه داد: در جهاد تبیین وارد یک عملیات بزرگ و یک کارزار بزرگ می شویم. اگر جبهه رفته اید بدانید، همه جبهه جهاد اصغر بود و الان وارد جهاد اکبر شده ایم؛ در جهاد اکبر با جهاد کبیر و جهاد کبری پیروز می شویم.

مسئول قرارگاه امام رضایی ها همچنین اظهار داشت: حضرت آقا می فرماید باید صدا و ندای شما به همه حتی کسانی که مخالف هستند و یا ما را  قبول ندارند هم برسد و به این خاطر این جهاد از جهادهای خاص و ویژه است. این جهاد از جهادهای « إِنَّمَا بُعِثْتُ لِأُتَمِّمَ مَکَارِمَ الْأَخْلَاقِ» است.

یکتا در بخش دیگری از سخنان خود انقلاب اسلامی را یک انقلاب جهانی و الهی که طلیعه ظهور است معرفی کرد و گفت: خودتان را برای تمدن نوین اسلامی آماده کنید.

وی ادامه داد: در این عرصه‌ کارها زیادی را باید انجام بدهیم، از روایت آنچه که دارد می گذرد تا روایت پیروزی ها و نصرت ها و همه پیشرفت ها و  روایت کجا بودیم، کجا هستیم و کجا می خواهیم برویم؛ شاید آن روی سکه اش هم این باشد که در این جهاد دارند از همه بیعت می گیرند یا اتمام حجت می کنند؛ چون حجت خدا ان‌شاءالله قرار است بیاید. پس به همین خاطر جهاد تبیین یک سکه دو روست که آن طرفش را هم باید تبیین کنیم که ما به سمت این قله داریم می رویم.

مسئول جمعیت امام رضایی ها بر ضرورت مطالعه و آمادگی در زمینه جهاد تبیین تأکید کرد و گفت: مطالعه در جهاد تبیین خیلی مهم است، برای موفقیت باید مطالعه و مباحثه کرد و از افرادی که کار جهاد تبیین می کنند و در این مسیر هستند بهره ببریم. اگر در فضای مجازی می خواهیم فعالیت کنیم باید بدانیم که چگونه در این فضا وارد شویم و محتوا تولید کنیم.

وی ادامه داد: بزرگترین جهاد تبیین، بودن در کنار این بچه هاست؛ جوانان امروز اصلا ما را نمی بینند، اگر خوب بگوییم می پذیرند همان‌طور که در کنار یادمان‌های شهدا و اربعین و... تبیین ما تأثیر گذار است.

هزار مشعل؛ ارائه هفت سرفصل آموزشی در عرصه جهاد تبیین

در ابتدای این برنامه امین زمانپور مسئول جریان سازی بنیاد هدایت به ارائه طرح هزار مشعل پرداخت و گفت: طرح هزار مشعل دارد این را ترویج می کند که ما باید در هر محله ای یک صادق آهنگران یک حاجی بخشی و یک آوینی داشته باشیم. برای اینکه این کار رقم بخورد، طرح هزار مشعل را در هفت سرفصل آموزشی آماده کرده ایم و وقتی در این دوره شرکت می کنید در واقع نسبت به این مسئله توانمندی ای رقم می خورد که بتوانید این کار را انجام بدهید.

وی بسته انگیزشی را اولین سرفصل آموزشی دوره هزار مشعل معرفی کرد و گفت: در این بسته مشخص می‌شود که جهاد تبیین چیست و چرا باید جهاد تبیین داشته باشیم و ضرورت جهاد تبیین چیست؟

زمانپور ادامه داد: بسته دوم راهبردها هستند؛ در این بسته راهبردهایی که می توانیم برای جهاد تبیین استفاده کنیم ارائه می شود؛ مثلا راهبرد هزار مشعل هست که همین اسم طرح هزار مشعل هم از آن برگرفته شده است. خیلی از ما اعتقاد داریم که باید پروژکتوری عمل کنیم؛ یعنی مثلا برای روشن کردن یک محیط سراغ ابزارهای گران و معدود می‌رویم در صورتی که به‌جای استفاده از چند پرازوکتور این چنینی از هزاران مشعل استفاده کرد که روشنایی‌اش به مراتب بیشتر و کم‌هزینه‌تر است؛ صداوسیما و کسانی که بودجه های کلان دارند باید در عرصه جهاد تبیین وارد عمل شود؛ اما در کنار آن می‌توان از ظرفیت مسجدی‌ها و امامان محله نیز استفاده کرد. طرح هزار مشعل یعنی اینکه همه مردم درگیر جهاد تبیین بشنوند.

وی افزود: خیلی از این امپراتوری های رسانه ای بزرگ دنیا علی رغم اینکه صدها برابر رسانه های ما بودجه دارند باز هم فتنه اند به سمت اینکه شهروند خبرنگار یا کنشگران رسانه ای جدی تحت عنوان اینفلوئنسر در فضای مجازی داشته باشند.

مسئول جریان سازی بنیاد هدایت، الزامات و اصول جهاد تبیین را سومین بسته آموزشی این دوره خواند و ابراز داشت: وقتی می گوییم مثلا هیئت ها کانون جهاد تبیین شوند یا از بانوری ها می خواهیم وارد عرصه تبیین شوند، چه الزامات و اصولی باید رعایت شود؟ درس رعایت اخلاق، درس رعایت قانون، درس توکل به خدا، درس زمانه شناسی تا مباحث جدی تر که الزامات جدی هستند مثلا شرط جهاد تبیین چیست؟ و آیا جهاد تبیینی که داریم می کنیم هم راستا با نقشه کلان رهبری هست یا خیر؟ از مباحثی است که در بسته الزامات و اصول به آن می پردازیم.

وی در توضیح چهارمین بسته و سرفصل آموزشی طرح هزار مشعل بیان کرد: جهاد تبیین قالب های مختلفی دارد؛ کلاس داری، گعده، سرود، سخنرانی کوتاه، منبر، تولید پادکست، تولید محتوا با تلفن همراه، طراحی خرده پویش های مختلف و... این ها قالب های متعددی هستند که در این دوره و در قالب درس های مختلف سعی کرده ایم آموزش بدهیم.

زمانپور ادامه داد: پنجمین بسته آموزشی طرح، مهارت های جهاد تبیین است؛ ما برای انجام جهاد تبیین به مهارت های جدی نیاز داریم مثل تکنیک های عملیات روانی، مخاطب شناسی، ارتباط مؤثر و... که در این بسته مورد مباحثه قرار خواهد گرفت.

وی بسته محتوایی را ششمین سرفصل عنوان کرد و گفت: بسته جدی ما بسته محتوایی است که در حسینیه هدایت هم داریم تلاش می کنیم کار بکنیم، اما در مدرسه هدایت به صورت جدی در قالب درسنامه های غنی سعی کرده ایم، آماده بکنیم.

زمانپور افزود: امام جامعه شاید بیش از بیست رویکرد و شیوه مختلف را در موضوعات مختلف در خصوص جهاد تبیین اشاره کرده اند؛ مانند مسئله زن، تاریخ پهلوی، مقاومت، دفاع مقدس، الگوی حکمرانی اسلامی، طرح کلی اندیشه اسلامی، سبک زندگی، حجاب و... ما برای اینکه بتوانیم در این موضوعات جهاد تبیین کنیم باید محتوای این ها را بشناسیم که در مدرسه هدایت تلاش شده این محتوا در قالب درسنامه های جدی آماده شود.

وی در توضیح هفتمین سرفصل این طرح اذعان داشت: آخرین بسته ما بسته عملیاتی است؛ در این بسته می‌خواهیم یاد بگیریم، چگونه کنشگری کنیم و چگونه دیگران را دعوت کنیم به اینکه در محله جهاد تبیین کنند؛ در محله راهکارش چیست؟ بسته های عملیاتی مثلا برای اینکه ما بتوانیم جهاد تبیین کنیم چیست؟ اگر می گوییم باید هیئت کانون جهاد تبیین شود، چگونه این هیئت را راه بیندازیم؟ اگر ما در عملیات به این نقطه می رسیم که باید رسانه محله راه بیندازیم، چگونه رسانه محله‌ای راه بیندازیم؟ اگه می خواهیم میکرو رسانه راه بیندازیم راهش چیست؟ و اصلا میکرو رسانه چیست و نمونه هایش کدام است؟ اهل محله را چگونه بسیج عمومی کنیم و چگونه کنشگران جهاد تبیین را در محله شبکه سازی کنیم؟

مسئول جریان سازی رسانه ای بنیاد هدایت در پایان خاطرنشان کرد: در مدرسه هدایت همه دارند تلاش می کنند تا یاری رسان کنشگران عرصه جهاد تبیین باشند.

انتهای پیام/

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha